Kontakt oss

Du kan bruke skjema for å sende oss en melding
eller ta kontakt med oss via mail.

Epost: kundeservice@tova.no

O.A. Devoldvegen 16
6030 Langevåg
Norway

Historien om TOVA

Aktuelt

 

 

Historien om TOVA

Margunn Eide

Historien om TOVA begynner i 2002, da familien Eide var de en del av et Norad-støttet bistandsprosjekt i Mongolia. Her fikk mennesker opplæring i toving av ullprodukter, og resultatet ble vakre ullprodukter av høy kvalitet.

Etter å ha flyttet hjem til Norge fikk familien utfordringen om å videreføre prosjektet, og TOVA ble etablert i 2006. Kombinasjonen av sunnmørsk gründerånd, et hjerte for Mongolia og samarbeid med designeren Tore Håvold, har gitt gode resultater.  

I dag har omkring hundre mongolske familier sitt levebrød, som et resultat av dette arbeidet. Bistandsprosjektet har blitt til næringsutvikling og drivkraften til TOVA er å bygge samfunn der hvor produktene blir produsert. 

TOVA sin visjon er å skape høykvalitets tovede produkter, bygget på norsk design og skandinavisk ulltradisjon. Drivkraften er å bygge samfunn gjennom etisk produksjon. 
Produksjonen i Mongolia er basert på lokale råvarer og målet er å utvikle mennesker gjennom å tilby gode arbeidsvilkår og utviklingsmuligheter.          

En TOVA tøffel varmer mer enn føttene - derfor kaller vi det "Shoes for life!"